Odgovori na vprašanja staršev v zvezi z delom na daljavo

Delo na daljavo bo v naslednjem tednu potekalo tako kot do sedaj. Učitelji se bodo držali nalaganja snovi v skupno mapo.

Vendar pa bodo nekateri v nekaj dneh že počasi poskušali (preko spletnih povezav vključenih v navodila) navezati stik z učenci še na druge načine (podobno kot do sedaj – spletne učilnice, orodja Office 365, povezave na kvize, forumi…), saj želijo od učencev pridobiti povratne informacije o njihovem delu.

Zato bodo vsi učenci od 4. do 9. razreda še v tem tednu potrebovali svojo elektronsko pošto (za samostojno komunikacijo z učitelji) in nekateri tudi že AAI račune za enotno prijavo v večino aplikacij (AAI račun ni elektronska pošta). AAI račune ste prejeli tudi zaradi prednosti, ki vam jih omogoča (zastonj programska oprema in digitalna shramba dokumentov) in nekateri zanjo prej sploh niste vedeli. Vsekakor pa bodo učenci AAI račun uporabljali tudi po času dela na daljavo. Sledili jim bodo namreč skozi vso osnovno, srednjo šolo in fakulteto.

Če učenci še nimajo elektronske pošte, lahko dobijo šolski e-poštni račun. Zanj lahko pišete na tea.susnik@guest.arnes.si ali svojo prošnjo posredujete svojim razredničarkam.

Elektronske pošte učiteljev za vsa vprašanja so vam na voljo tako v easistentu kot na šolski spletni strani (Kontakti – učitelji).

Nekateri učitelji res nalagajo iste stvari hkrati v spletne učilnice in v skupne mape. Glede na to, da je celotni sistem ta hip v dopoldanskem in večernem času preobremenjen ter zaradi tega velikokrat kaj ni dostopno, je to lahko samo dodana vrednost.

Nekateri učitelji so vas tudi obvestili o možnih dodatnih gradivih (učimse, irokus itd.). To je vse le dodana vrednost vam in učiteljem. Številna podjetja so v času trenutne krize želela pomagati in so ponudila svoja gradiva v brezplačno uporabo. V ta gradiva se vam ni nujno treba prijaviti, razen če želite dodatne vaje ali so se učiteljice odločile in jih uporabljajo v svojih pripravah. V tem primeru so dodale tudi navodila.

V primeru, da učenci doma nimajo ustreznih pogojev za delo se posvetujte z razredničarkami in skupaj bomo našli bomo neko rešitev. 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Dostopnost