Noč knjige

smart

V šolski knjižnici je 23. 4. 2024 potekala Noč knjige. Tema letošnje prireditve je bila Knjiga me poišče. V treh delavnicah smo predstavili različne vrste knjig.

Knjige, napisane v znakovnem jeziku, so spoznali na delavnici Pravljice v znakovnem jeziku. Naučili so se znakovne abecede, spoznali pravljico Žabji kralj in različne besedne zveze, kot npr. noč knjige in še kakšno.

Na drugi delavnici z naslovom Kako me knjiga poišče? so učenci spoznavali tehniko risanja stripov. Nato so skozi zaporedje sličic ustvarjali svoj strip na temo, kako me najde knjiga.

Na zadnji delavnici z naslovom »Všečkam« knjige so spoznali različne vrste knjig, ki niso samo za domače branje ali bralno značko, pripovedujejo pa zanimive zgodbe in nas pritegnejo tudi v prostem času. Spoznali so knjižnico čustev, kjer so knjige, ki skozi zgodbice nagovarjajo naša čustva. Spoznali so različne poljudne knjige, ki sporočajo veliko novih informacij o neki temi, npr. kako delujejo čutila. Učenci so si nato na policah sami izbrali knjigo, ki jih je pritegnila, in skozi pogovor povedali, zakaj. Za konec delavnice so se učenci spomnili še na svoje prve knjige, ki so jo prebrali sami ali so jim jo prebrali starši. Nekatere od teh smo našli tudi na šolskih knjižnih policah.

Vtisi učencev:

»Meni je bilo vse zelo všeč, ampak najbolj pa mi je bilo, ko smo se učili znakovni jezik in ko sem našla pravo knjigo za sebe.« (Elena)

»Bilo je dobro in zabavala sem se. Naučila sem se nekaj novega.« (Alea)

»Noč knjige mi je bila zanimiva, ker sem spoznala veliko novih podatkov, npr. nekaj besed v znakovnem jeziku. Izdelali smo tudi svoj strip, kar je bilo zabavno. Izvedela sem, da je knjižnica knjižnica čustev, v kateri so knjigi na področju nekega čustva.« (Ela)

»Zelo mi je bil všeč dogodek, ker sem se zabavala s prijateljico pri različnih dejavnostih. Najboljša pa je bila večerja. Mufini so bili najboljši 😊.« (Viktorija)

»Noč knjige je zakon. Imeli smo tri različne delavnice. Všečkam knjige, delavnico za gluhe in risali smo stripe. Predlagam, da se je naslednjič udeležite.« (Petja)

»Noč knjige je bila zelo poučno in zanimiva. Naučil sem se veliko novih stvari in želim, da bi bilo enako dobro, zabavno in poučno tudi naslednje leto.« (Nace)

»Zelo dobro in zanimivo.« (Lev)

»Zelo zanimivo in tudi poučno 😊.« (Ema)

»Bilo je zelo zanimivo, saj sem izvedel za veliko novih knjig«. (Žiga)

(Visited 111 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost